Sunčano jutro u Samoboru

Samobor 11

Naše malo, ali veselo društvance od tri M i jednog V, uputilo se u Samobor u subotu ujutro. Jedna legenda kaže da je Samobor dobio ime jer su u šumama pokraj grada rasli samo borovi. Ne znamo je li to istina, ali nama je simpa ova igra riječi. Ono što je sigurno je da je Samobor dobio status slobodnog kraljevskog grada poveljom kralja Bele IV. 1242. g.

Samobor 16

Samobor 20

Kako god bilo, nama je lijep i uživamo svaki put kada ga posjetimo. Imali smo sreće što nas je vrijeme počastilo pravim proljetnim danom pa nas je sunce malo pomazilo i unijelo novi optimizam i želju za buđenjem, stvaranjem i uživanjem.

Samobor 44

Samobor 45

Samobor 17

Kako smo došli u vrijeme fašnika, zasladili smo se – krafnama. Pravim samoborskim… mirisnim, finim, punim okusa. Možda malo preskupim, ali oprostit ćemo im. Dok smo ih samozadovoljno žvakali šećući glavnim samoborskim trgom, oko nas je trčkaralo i plesalo i ciktalo jako puno malih trolova, policajaca, princeza, mačaka, kauboja, superheroja. I bilo je super fun! Sve je ljepše i zabavnije uz dječji osmjeh.

Samobor 12

Samobor 48

Samobor 10

U gradu i okolici se ima puno toga za vidjeti. Gradić sam po sebi, lijepa šetnica uz potok koja vodi prema Starom gradu. Možda se odlučite posjetiti i raznovrsne muzeje. Kako se u gradu tijekom cijele godine događa niz manifestacija, nemate izgovor ne otići češće. Sva događanja možete pratiti ovdje: Samoborska događanja. Mi volimo popiti kavicu u Livadićevom dvorcu koji ima najromantičniju terasu, pogotovo ljeti. Jedva čekamo!

Samobor 02

Samobor 46

Samobor 47

Samobor 22

Samobor 01

U subotu smo pri povratku svratili i do Mlina iz bajke. Željeli smo gledati mlin na djelu, kupiti malo brašna i probati koju deliciju, ali nažalost, prekasno smo saznali da rade isključivo na rezervaciju. Malo smo pronjuškali uokolo i utješili se i oduševili prirodom koja nas je razveselila prekrasnim proljetnim cvijećem. Naš kratki, ali slatki izlet nije nas umorio, baš suprotno, opustili smo se i bilo nam je super taman. Drugi puta kada će priroda biti u punom cvatu svakako ćemo posjetiti Gorgosovu špilju i Stari grad, a na to zasigurno nećemo čekati dugo.

Samobor 30

Samobor 42

Samobor 35

Samobor 49

M & M