DAN ŽENA – #BeBoldForChange

Dan žena 02

Dragi svi, pogotovo sve, danas si uzimamo za pravo da budemo isključive. Danas je jedan od rijetkih, ali važnih dana za žene i one koje se tako osjećaju – Međunarodni dan Žena. Iako ga većina olako prihvaća i umanjuje njegovu važnost, mi mislimo kako je potrebno barem jednom godišnje javno i privatno odati priznanje svim nama važnima ženskim uzorima, povijesnim personama koje su utrle put današnjici, umjetnicama koje su ostale nezabilježene u knjigama, ali i nama samima.

Dan žena 06

Međunarodni dan Žena svoje povijesne korake vuče s početka 20. stoljeća kada su radnice zaposlene u tekstilnoj industriji javno protestirale zbog loših uvjeta rada i niskih plaća. Povijesni je to Dan kada se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskoga spola. Nažalost, s godinama smetnuo se pravi razlog proslave Dana Žena i pod utjecajem zapadnjačkog konzumerizma pretvorio se u još jedno Valentinovo iliti dan kad muškarci daruju žene. Želimo da znate da mi slavimo jer vas cijenimo i volimo, jer nam je bitno da vas se čuje, da se zna koliko ste bitne i koliku društvenu i privatnu odgovornost nosite na sebi, te koliko su važna vaša postignuća.

Dan žena 12

Dan je to kada zahvaljujemo našim majkama, bakama, šeficama, profesoricama, tetama u dućanu, vozačicama tramvaja, radnicama u teškim uvjetima industrijskih pogona, književnicama i umjetnicama, kućanicama i domaćicama, sestrama i sestričnama, mladima i starima (…) za njihovo vrijeme, trud, intelekt, ljubaznost i ljubav, pravednost i snagu.

Dan žena 14

Mi ga proslavljamo darujući jedna drugu (i nama bitne žene) cvijetom, zagrljajem i lijepim riječima koje često zaboravljamo reći jedna drugoj ostale dane u godini.

Nemojte zaboraviti današnji dan i ponosno ga istaknite i proslavite, jer drage moje, zaslužile ste. Zagrlite i podržite jedna drugu.

Dan žena 15

Vole vas

M & M